Spaanse rugbyspeler zwaargewond na val van dakterras in Leiden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
LEIDEN - Een speler van het Spaanse nationale rugbyteam is zwaargewond geraakt bij de val van een dakterras in Leiden. Dat meldt mediapartner Sleutelstad. De man viel in de nacht van zaterdag op zondag van een dak van een bedrijfspand aan de Admiraal Banckertweg op bedrijventerrein De Waard. De Spanjaard met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Enkele leden van de twee nationale teams gingen na de wedstrijd naar Leiden waar een DIOK-sponsor een ruimte beschikbaar stelt waar spelers elkaar kunnen ontmoeten. 'Daar is een aantal Nederlandse en Spaanse spelers na gaan praten met een drankje erbij', zegt DIOK-woordvoerder Welmoet Lugt tegen Sleutelstad. 'Het slachtoffer is letterlijk van het dakterras afgelopen en naar beneden gevallen.'
De man is met ernstige verwondingen en onder begeleiding van trauma-artsen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is niet bekend. 'Ik weet alleen dat hij de val heeft overleefd', is alles dat Lugt daar over kan zeggen. Oranje speelde zaterdag in Amsterdam tegen de Spanjaarden die de laatste wedstrijd in de Rugby Championship 2021 met een enorme overmacht wonnen. Het werd 7-52.