Rij voor nog niet geopende priklocatie in Noordwijkerhout

Een medewerker van de GGD Hollands Midden zet een coronavaccinatie
Een medewerker van de GGD Hollands Midden zet een coronavaccinatie © ANP
NOORDWIJKERHOUT - Er stond maandagmiddag een rij voor de nieuwe vaccinatielocatie in Noordwijkerhout. Probleem was alleen dat deze locatie volgende week pas in gebruik wordt genomen. De GGD Hollands Midden roept mensen dan ook op om niet meer te komen.
Veel mensen willen graag hun boosterprik tegen het coronavirus hebben. De GGD Hollands Midden maakte vorige week bekend op extra locaties deze prikken te gaan zetten, waaronder het NH Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.
Deze nieuwe vaccinatielocatie wordt in de week van 27 december in gebruik genomen. Dat was blijkbaar niet bij iedereen duidelijk, want maandag stond er een rij voor de gesloten deur. De GGD Hollands Midden liet daarom weten dat mensen niet meer moeten komen, ook omdat de boosterprik alleen op afspraak wordt gezet.

Eerste 60-minners kunnen afspraak maken voor boosterprik

De eerste mensen die jonger zijn dan 60, kunnen op grond van hun leeftijd een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Het gaat om mensen die in 1962 zijn geboren. Dat heeft demissionair coronaminister Hugo de Jonge maandag aangekondigd.
Mensen van 60 jaar en ouder krijgen voorrang bij hun boosterprik omdat zij meer risico lopen bij een coronabesmetting. Bovendien zijn zij begin dit jaar als eersten ingeënt, dus kan hun afweer eerder afgezwakt zijn. De boosterprik moet de bescherming tegen het coronavirus een oppepper geven. De 60-minners die eerder een afspraak konden maken, konden dat doen omdat ze in de zorg werken. Die groep kreeg ook voorrang. Ook volwassenen met bijvoorbeeld het syndroom van Down konden eerder hun boosterprik krijgen.