Man (22) vast voor mogelijke schietpartij in relationele sfeer

De politie neemt een gevonden vuurwapen mee
De politie neemt een gevonden vuurwapen mee © District8
DEN HAAG - Een 22-jarige Hagenaar zit nog vast voor een mogelijke schietpartij in de Van Ruysbroekstraat in Den Haag. Volgens de politie zou het gaan om een conflict in de relationele sfeer. Twee andere Hagenaars werden zaterdag ook gearresteerd, maar zijn inmiddels vrijgelaten.
Twee bewoners van een woning in de straat bij het Zuiderpark zouden zaterdagavond rond 21.00 uur zijn mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. Getuigen zeggen dat ze schoten hebben gehoord, maar de politie heeft hiervoor nog geen sporen, zoals kogelhulzen, gevonden.
Na de ruzie zijn drie verdachten ervandoor gegaan. Zij werden niet veel later gevonden in de tuin van een woning aan de Anna Bijnslaan. In de tuin werd ook een pistool gevonden.

Twee verdachten vrijgelaten

De drie mannen, Hagenaars van 21, 22 en 25 jaar oud, werden direct aangehouden. De jongste en oudste man van het drietal zijn inmiddels vrijgelaten, de 22-jarige Hagenaar zit wel nog vast. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die moet bepalen of hij nog twee weken langer vast blijft zitten.