Zeven jaar cel na schieten om 'natte wiet' in drukke winkelstraat

Na het schietincident werd de omgeving door de politie afgezet
Na het schietincident werd de omgeving door de politie afgezet © Regio15
DEN HAAG - Hagenaar Chris T. is woensdag tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld na een schietpartij op het Parijsplein in Den Haag op 27 oktober vorig jaar. Hij schoot daar midden op straat in een winkelgebied een man in zijn been tijdens een ruzie over - naar eigen zeggen - een halve kilo wiet die hij had besteld. 'Die wiet was nat, dus daar wilde ik niet voor betalen', aldus de 21-jarige T. Een andere kogel kwam in een trapportiek terecht en een derde ging door het raam van restaurant Roti Plaza.
De rechtbank geloofde het verhaal van T. niet. Hij beweert zelf te zijn aangevallen door de verkoper. Zijn beroep op noodweer werd door de rechtbank dan ook verworpen. 'Het heeft er alle schijn van dat de verdachte ondanks zijn jonge leeftijd al een crimineel leven leidt, waarbij hij zich niets aantrekt van de schadelijke en soms levensgevaarlijke gevolgen van die criminaliteit', aldus de rechters.
In de straf is ook meegenomen dat de Hagenaar vorig jaar zomer twee stroomstootwapens, cocaïne en xtc in zijn woning had liggen. Er was door het OM zeven jaar en drie maanden gevangenisstraf geëist tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden.