'Aanzienlijke schade' bij Haags crematorium Ockenburgh na brand

© Regio15
DEN HAAG - In een crematorium aan de Ockenburghstraat in Den Haag, naast begraafplaats Westduin, heeft vrijdagochtend een brand gewoed. De brandweer schaalde op naar 'grote brand'. Inmiddels is de brand onder controle, maar volgens de brandweer is de schade is aanzienlijk
De brand werd rond 7.00 uur door de schoonmaaksters in het pand ontdekt. Kort daarna schaalde brandweer op van 'middelbrand' naar 'grote brand'. De brand bevond zich in een muur aan de zijkant van de technische ruimte. Korte tijd sloegen er vlammen uit het dak van het gebouw.
Er is opgeschaald vanwege de lastige waterwinning op de locatie. Omdat het crematorium in een park ligt, moest meer mankracht ingezet worden om slangen uit te rollen.
De schade door de brand is aanzienlijk
'Aanzienlijke schade' bij Haags crematorium Ockenburgh na brand

Geen verbrandingen, wel diensten

Hoewel de brand snel onder controle was en zich niet veel verder dan de muur van de technische ruimte heeft kunnen uitbreiden, is er volgens de brandweer wel sprake aanzienlijke schade. Dat komt ook door de sloopwerkzaamheden die de brandweer moest uitvoeren om het vuur te blussen.
Omdat de brand vlakbij de technische installaties van het crematorium heeft gewoed, is de oven stilgelegd. 'Die wordt 800 graden, dus daar wil je geen risico mee lopen. We gaan nu kijken hoe erg de schade is. De diensten staan los van de daadwerkelijke verbranding, en die gaan nog wel gewoon door', vertelt Martijn van der Koolwijk, woordvoerder bij uitvaartverzorger DELA, waarbij het crematorium is aangesloten. De verbrandingen worden nu opgepakt door omliggende crematoria, bijvoorbeeld in Rijswijk.