Bij TV West zit je goed met kerst

TV West doet traditioneel verslag van Gouda bij Kaarslicht
TV West doet traditioneel verslag van Gouda bij Kaarslicht © ANP
DEN HAAG - Wat maakt het uit dat we opnieuw in een lockdown zitten? Met de programmering van TV West tijdens de kerstdagen wil je niet eens naar buiten. Zo zijn we er onder meer met Ik denk aan jou, een muziekkerstspecial en het eerste deel van het jaaroverzicht van TV West Sport.

Vrijdagavond 24 december: Ik denk aan jou en de kerstnachtdienst

TV West trapt de kerstdagen af met het derde deel van Ik ook van jou. In dit programma gaat presentator Johan Overdevest op bezoek bij mensen die zich eenzaam voelen en wel wat extra aandacht verdienen. Zowel jongeren als ouderen vertellen Johan hun verhaal en duidelijk wordt dat eenzaamheid voor iedereen een andere oorzaak kan hebben, maar dat het gevoel hetzelfde is: er te vaak alleen voor staan. Johan verrast ze met een kerstboom of een kerstpakket en laat ze weten: ik denk aan jou. Ik denk aan jou wordt om 17.00 uur uitgezonden en daarna elk uur herhaald.
Alleen tijdens de kerstnachtdienst wordt Ik denk aan jou niet herhaald. TV West zendt de kerkdienst in de Sint-Janskerk in Gouda rechtstreeks uit. De kerknachtdiensten zijn om 21.00 en 23.00 uur.

Eerste Kerstdag: Muziekspecial, TV West Sport en City Life Church

John West, Marco de Hollander, Django Wagner en René le Blanc. Het zijn maar enkele van de namen die tijdens de muziekkerstspecial voorbij komen op TV West. Een betere manier om in de kerststemming te komen is er niet. De uitzending met deze muzikale toppers begint om 17.00 uur.
TV West Sport blikt in twee uitzendingen terug op het afgelopen sportjaar. In het laatste deel spreken we met Ricardo Kishna. De voetballer van ADO Den Haag maakte na 1168 dagen zijn rentree. Hij vertelt openhartig over zijn periode met blessureleed en zijn inspanningen om weer in Den Haag op het veld te kunnen staan. TV West Sport is er om 18.00 uur en wordt daarna om het uur herhaald, afgewisseld met de muziekkerstspecial.
We sluiten Eerste Kerstdag af met de kerstspecial vanuit de City Life Church. Het is een bijzonder programma waarin muziek, dans, theater en natuurlijk het echte kerstverhaal centraal staan. Deze kerstspecial wordt eenmalig om 21.00 uur uitgezonden op TV West.

Tweede Kerstdag: Gouda bij Kaarslicht en kerstconcert

We beginnen Tweede Kerstdag met de herhalingen van Ik denk aan jou. Vanaf 12.00 uur worden de eerste en derde aflevering nogmaals uitgezonden. Zo kan iedereen die ze eerder gemist heeft alsnog kijken naar de verhalen van onder meer Kitty, Miep en Barbara. Drie mensen die zich eenzaam voelen in deze tijd en bij wie Johan Overdevest op bezoek is geweest.
Meerdere echte kerstevenementen kunnen ook dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Maar niet getreurd, TV West brengt ze alsnog bij je in de huiskamer. Om 17.00 uur herhalen we de registratie van Gouda bij Kaarslicht. Dit jaar was het een bijzondere editie, namelijk een film op TV West. De uitzending wordt omlijst door muziek van de band BULK OUT met diverse solisten, waaronder Martin van de Starre, Yasmina en de Handsome Poets.
Het Kurhaus in kerstsferen. We kunnen er misschien niet bij zijn, maar dat betekent niet dat we er niet van kunnen genieten. We gaan terug naar 2018, toen Sef Thissen samen met een groot orkest en koor onder leiding van Maurice Luttikhuis het Kurhaus in kerstsferen onderdompelde. Naast Thissen bestijgen diverse topsolisten uit binnen- en buitenland het podium. De avond kent een breed repertoire: van Bach tot Bing Crosby. Het kerstconcert wordt vanaf 18.00 uur om het uur herhaald.