Miep (90) krijgt knuffel en kan haar geluk niet op: 'Dit vergeet ik nooit meer'

Miep (90) wilde dolgraag een knuffel
Miep (90) wilde dolgraag een knuffel © Omroep West
DEN HAAG - Voor de 90-jarige Miep zijn de kerstdagen hun glans wel een beetje verloren. Ze brengt haar dagen alleen thuis door, zonder iemand om haar gezelschap te houden of even mee te kletsen. Reden genoeg dus voor presentator Johan Overdevest om Miep in Ik Denk Aan Jou een speciaal bezoekje te brengen.
Miep staat ondanks alles positief in het leven. 'Je hebt toch je herinneringen. Ik heb het toch allemaal leuk gehad. Nu kan ik niet zoveel meer, daar moet ik me bij neerleggen', zegt een sobere Miep. Toch kan ook zij niet ontkomen dat gevoelens van eenzaamheid haar bekruipen. Haar dagen brengt ze door door met lezen en puzzelen. 'Het is helemaal niet gezellig. Als er niemand komt, duurt een dag heel lang.'
Vroeger had Miep nog een buurvrouw waar ze het goed mee kon vinden. 'Zij is er allang niet meer, maar haar kinderen zijn nu volwassen. De één belt me nog altijd en de ander stuurt bijna iedere week een kaartje. Dat maakt me blij.' Miep hoopt dan ook dat meer mensen wat vaker naar elkaar omkijken. 'Dan is de eenzaamheid en treurigheid niet opgelost, maar het helpt wel.'
Miep (90) krijgt knuffel voor kerst

Tranen van geluk

Wanneer Johan haar om die reden een paar kerstcadeautjes wil geven, is Miep helemaal overdonderd. 'Nou, dan moeten we de boom halen', zegt ze enthousiast. Dat klusje is zo geklaard, want de boom zat opgetuigd en wel in een vuilniszak in het bijkamertje van Miep. Nadat Johan even de handen uit de mouwen heeft gestoken kan Miep haar geluk niet op.
Van Johan krijgt Miep een heerlijke amandelstaaf, potjes met hyacinthen en een puzzelboek. 'Dit is werkelijk onbeschrijflijk. Dit vergeet ik nooit meer', zegt Miep ontroerd. Het mooiste cadeau hoefde niet eens ingepakt te worden, want Miep wilde niets liever dan een grote knuffel van Johan. 'Ik denk niet dat ik je ooit meer los kan laten. Verder zal ik het met de herinnering moeten doen', lacht Miep tussen tranen van geluk.
Wil je iets voor Miep betekenen? Dan vinden wij dat vooral heel lief. Miep is in onze uitzending in het zonnetje gezet en heeft al veel aandacht en berichtjes gekregen. We hopen dat alle mensen in eenzaamheid een opstekertje kunnen krijgen in deze tijd. Er zijn namelijk nog veel meer ouderen als Miep. Wie weet heb jij een 'eigen Miep' in jouw nabije omgeving, die wat aandacht en een kaartje goed kan gebruiken.