Deel 1 TV West Jaaroverzicht: van corona tot natuurijs

Het coronaprotest op 14 maart in Den Haag liep uit de hand, 20 mensen werden gearresteerd
Het coronaprotest op 14 maart in Den Haag liep uit de hand, 20 mensen werden gearresteerd © ANP
REGIO - Het jaar begint en eindigt met Nederland in lockdown. Het coronavirus drukte een grote stempel gedrukt op 2020. In het TV West Jaaroverzicht blikt Omroep West drie dagen lang terug op het afgelopen kalenderjaar. Met op deze maandag de maanden januari, februari, maart en april.
'We hoopten dat dit een jaar zou worden waarin corona afzwakte. Maar het jaaroverzicht staat opnieuw in het teken ervan', constateert presentator Menno Tamming. Bijvoorbeeld de avondklok, coronarellen en het vaccineren hebben een prominente plek in de uitzending. 'Dat begon natuurlijk in januari, maar voor mijn gevoel was dat al veel langer geleden', realiseert Tamming zich.
Ook de toeslagenaffaire ontbreekt niet. Met een persoonlijk verhaal van een van de getroffen moeders. Maar, er is ook leuk nieuws geweest in de eerste vier maanden van dit jaar. 'Wat te denken van de ijspret. Het was voor het eerst in tijden dat we een week lang konden schaatsen op natuurijs', glundert Tamming, die afgelopen winter zelf ook de ijzers heeft ondergebonden.
Hieronder kun je het eerste deel van het TV West Jaaroverzicht bekijken:
Deel 1 TV West Jaaroverzicht 2021
Het TV West Jaaroverzicht wordt in de week tussen kerst en oud & nieuw uitgezonden op televisie. Maandag 27 december staan de maanden januari tot en met april centraal. Dinsdag en woensdag volgen mei tot en met december. Op alle drie de dagen gaat het jaaroverzicht om 17.00 uur in première. De uitzendingen worden vervolgens elk uur herhaald.