Leidse burgemeester sluit sportschool voor twee maanden na overtreden coronaregels

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
LEIDEN - De Leidse burgemeester Henri Lenferink heeft Fitnesscentrum L.K.V. De Spartaan voor twee maanden gesloten vanwege het niet naleven van de coronaregels. Dat meldt de gemeente vrijdag. Donderdag werden er 'ernstige en omvangrijke' overtredingen geconstateerd en dat was niet voor het eerst. Ook heeft de sportschool haar leden laten weten gewoon open te zijn.
Het was niet de eerste keer dat de sportschool de regels aan de laars lapte. In maart 2021 werd al geconstateerd dat De Spartaan geopend was voor leden terwijl binnensportlocaties gesloten moesten zijn. Toen kreeg de sportschool een last onder dwangsom om herhaling te voorkomen. Dinsdag bleek de sportschool gewoon open te zijn, waardoor het bedrijf de boete moest betalen.
Ook donderdag werd de sportschool aan de Groenesteeg in Leiden betrapt. Wederom konden leden gewoon sporten. Daarop heeft de burgemeester besloten dat de sportschool ruim twee maanden helemaal dicht moet, ook al worden coronamaatregelen eventueel versoepeld. De sportschool was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.
De sportschool aan de Groenesteeg
De sportschool aan de Groenesteeg © Sleutelstad