Bejaarde man vast na gewelddadige dood vrouw (75) in Haagse flat

Dit is de flat waar de vrouw om het leven kwam
Dit is de flat waar de vrouw om het leven kwam © Regio15
DEN HAAG - De man die in de nacht van maandag op dinsdag is gearresteerd na de vondst van een dode vrouw in een Haagse flatwoning is een 81-jarige Hagenaar. Het slachtoffer is een vrouw van 75, meldt de politie. Flatbewoners reageren geschokt op het voorval.
Rond 3.50 uur kwam de melding binnen dat er in de flatwoning aan de Lozerlaan een dode vrouw zou liggen. Toen agenten de woning binnengingen, vonden ze de overleden bewoonster.
De vrouw bleek door geweld om het leven te zijn gebracht. Haar 81-jarige echtgenoot, die ook bij het appartement op de twaalfde verdieping was, is aangehouden. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht. De politie doet dinsdag nog volop onderzoek in de flat.

'Ik hoorde een flinke dreun'

In de flat, die zestien verdiepingen telt, wonen vooral oudere mensen, vertelt een verslaggever van Omroep West. Veel van hen hebben niets gehoord. Buurtbewoners vertellen wel geschrokken te zijn van het incident en alle politie rondom de flat. Volgens buren gaat het om een getrouwd stel dat al lang in de flat woonde.
'Wat afschuwelijk', zegt een flatbewoonster. 'Ze was nog zo fit', vertelt ze over het 75-jarige slachtoffer. Een andere buurvrouw hoorde 's nachts mensen hard praten en ook een flinke dreun. 'Alsof er een deur werd ingeramd', zegt ze geschrokken. 'Toen ik uit het raam keek, zag ik zeven politiewagens en een ambulance.' De vrouw zag ook dat iemand werd meegenomen door de politie.
De politie doet onderzoek in de flat
De politie doet onderzoek in de flat © Regio15