Wethouder Floris Schoonderwoerd van Kaag en Braassem neemt ontslag

Floris Schoonderwoerd
Floris Schoonderwoerd © Gemeente Kaag en Braassem
KAAG EN BRAASSEM - Wethouder Floris Schoonderwoerd van Kaag en Braassem heeft na dertien jaar zijn ontslag ingediend. Enkele weken nadat hij bekendmaakte niet voor een vierde termijn te gaan, laat hij in zijn ontslagbrief weten dat hij een nieuwe uitdaging heeft gevonden.
’Wat goed is, komt snel!', schrijft de wethouder in een ontslagbrief aan de plaatselijke gemeenteraadsleden. Begin december maakte hij op Facebook openbaar dat hij stopt als wethouder. In het uitgebreide bericht, gericht aan de inwoners van Kaag en Braassem, schreef hij dat het tijd is om zijn vertrouwde omgeving en rol los te laten en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.
Die zoektocht is een succes gebleken, want per 7 februari gaat Schoonderwoerd aan de slag als Afdelingsmanager Maatschappelijke Ontwikkeling in gemeente Nieuwkoop. 'Die andere parel in het Groene Hart', schrijft de wethouder in zijn afscheidsbrief, die op 24 januari door de gemeenteraad besproken wordt.

Lokale politiek

Schoonderwoerd is al bijna 25 jaar een begrip in de lokale politiek. Hij begon als lid van de commissie jeugdbeleid in de toenmalige gemeente Alkemade.
Na een raadsperiode als burgerraadslid werd hij in 2002 benoemd als raadslid. Vanaf de fusie met Jacobswoude in 2009 ging hij aan de slag als wethouder en was hij onder meer bezig met zorg, onderwijs en sport.

Nieuw avontuur

In zijn nieuwe functie als Afdelingsmanager Maatschappelijke Ontwikkeling gaat Schoonderwoerd zich bezighouden met het sociaal domein, een afdeling die hem als wethouder heel bekend is. Het domein bevat zaken als zorg, inkomen, onderwijs en sport.
'Met evenveel plezier, energie en overtuiging begin ik aan een nieuw avontuur en ik ben blij met de kans die ik daar krijg. Een aansluitend taakveld, maar in een andere rol', aldus een enthousiaste Schoonderwoerd.