Dronken bestuurder schopt en bedreigt agenten tijdens aanhouding

De dronken bestuurder viel de agenten aan die hem aan wilden houden
De dronken bestuurder viel de agenten aan die hem aan wilden houden © District8
DEN HAAG - Bij de aanhouding van een dronken bestuurder in Den Haag zijn dinsdagochtend agenten bedreigd en gewond geraakt. De verdachte is opgepakt en er is aangifte gedaan.
De politie werd rond 04:20 uur getipt dat er op de Madurolaan iemand in een auto zat die mogelijk onder invloed had gereden. De melder had filmbeelden gemaakt van de verdachte en vervolgens de politie opgebeld.
In de auto troffen agenten een 41-jarige Rotterdammer aan. De agenten roken direct een onmiskenbare lucht van sterke drank. Toen zij hem aanspraken, reageerde de man gelijk agressief. Eenmaal uit de auto kon hij nauwelijks op zijn benen staan, weigerde hij een blaastest en maakte hij aanstalten om weg te lopen.

Politie gewond

Toen de agenten hem tegen wilden houden, ging de dronken Rotterdammer met ze in gevecht. Tijdens de worsteling die volgde, bedreigde de verdachte de agenten en wist hij een van hen in het gezicht te schoppen en de ander aan zijn duim te verwonden. De bestuurder is uiteindelijk opgepakt en wordt vastgehouden voor verhoor. De agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.