LUMC heeft nog geen contract met zorgverzekeraars voor geestelijke gezondheidszorg

Een coronapatiënt in het LUMC wordt omgedraaid
Een coronapatiënt in het LUMC wordt omgedraaid © ANP
LEIDEN - Het LUMC heeft voor 2022 nog geen enkel contract met zorgverzekeraars gesloten voor de geestelijke gezondheidszorg. Wel is het universitaire ziekenhuis in Leiden nog met alle zorgverzekeraars in onderhandeling. Voor de overige zorg heeft het ziekenhuis met de meeste verzekeraars wel afspraken gemaakt voor het nieuwe jaar. Alleen met Zorg en Zekerheid en DSW is het nog in gesprek.
Het LUMC hoopt er ook met deze twee zorgverzekeraars nog uit te komen, meldt mediapartner Sleutelstad. Mocht er echter geen contract komen met Zorg & Zekerheid en DSW dan zal het LUMC de zogenoemde passantenprijs in rekening brengen. De zorgkosten worden dan rechtstreeks bij de patiënt in rekening gebracht. Die is dan zelf verantwoordelijk voor de betaling van de factuur.
Houders van budgetpolissen worden ook gewaarschuwd door het ziekenhuis. Voor budgetpolissen geldt dat veel behandelingen in LUMC niet worden vergoed door de zorgverzekeraar. Voor spoedeisende zorg en verloskunde kunnen mensen met een budgetpolis wel altijd bij LUMC terecht.

Alrijne heeft nog geen contract met budgetpolissen

Ook Alrijne meldt op haar website geen contracten te hebben afgesloten met budgetpolissen. De overige polissen van budget-aanbieder Zilveren Kruis, Eucare en VGZ zijn wel onder contract. Dat geldt ook voor de reguliere polissen van alle overige zorgverzekeraars.