Man gewond na schietpartij in Leids autobedrijf

LEIDEN - In een pand aan de Haarlemmerweg in Leiden is woensdag- op donderdagnacht een gewonde man gevonden na een schietincident. Dat meldt de politie. De 37-jarige man is naar een ziekenhuis gebracht.
De politie kreeg rond 0.50 uur een melding dat er iemand zou zijn neergeschoten in een autobedrijf aan de Haarlemmerweg. Het slachtoffer werd op de bovenverdieping gevonden en op foto's is te zien dat de man horizontaal uit het pand werd gehesen.
De politie heeft onderzoek gedaan naar het incident. Er werden geen verdachten aangehouden. De politie zoekt naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben of camerabeelden hebben van de omgeving.

Dader zelf binnengelaten?

Het slachtoffer is volgens mediapartner Sleutelstad een bewoner die boven het autobedrijf woont. Daar worden vier kamers verhuurd. Er zouden twee studenten, waaronder de kleinzoon van de eigenaar, en twee bevriende huisschilders wonen. Een van die schilders is volgens Sleutelstad het neergeschoten slachtoffer.
De eigenaar heeft de huisschilders al vaker gewaarschuwd over huisfeesten die ze geven. 'Ze lopen te klieren met dat lachgas tegenwoordig.' Hij vermoedt dat de mannen de dader zelf binnen hebben gelaten en dat het toen uit de hand is gelopen of dat het een ongeluk was. 'Ik kan me zo indenken dat je rond een uur of één ’s nachts het een en ander achter de kiezen hebt.'