Dronken bestuurder laat slachtoffer gewond achter na aanrijding

De bestuurder kwam met zijn beschadigde auto niet ver
De bestuurder kwam met zijn beschadigde auto niet ver © regio 15
DEN HAAG - Een 32-jarige Hagenaar heeft woensdagavond een aanrijding veroorzaakt op de Neherkade in Den Haag. Na het ongeval sloeg de bestuurder op de vlucht, waarbij hij het 41-jarige slachtoffer gewond achterliet. Bij de aanhouding bleek de automobilist onder invloed te zijn en en te rijden met een ingevorderd rijbewijs. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden gebracht.
Op de kruising van de Callandstraat met de Neherkade botste de beschonken bestuurder rond 20.45 uur met zijn personenauto op een rode bestelbus. Het slachtoffer in de bestelbus liep hierbij diverse verwondingen op en moest ter controle naar het ziekenhuis worden gebracht. De dronken automobilist wachtte hier niet op en sloeg na het ongeluk op de vlucht. Tijdens de achtervolging pleegde de verdachte meerdere verkeersovertredingen. De rit eindigde in de Vermuydenstraat. Daar werd de 32-jarige Hagenaar aangehouden.
Direct na het ongeval werd een alcoholtest afgenomen bij de verdachte. Daaruit bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. De verdachte is eveneens ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Ook is er een bloedonderzoek verricht, de uitslag hiervan is woensdagochtend nog niet bekend.