Celstraf voor gewapende overval op supermarkt

De supermarkt werd in april 2021 overvallen
De supermarkt werd in april 2021 overvallen © Regio15
DELFT - Delftenaar Michel J. (22) is donderdag door de Haagse rechtbank veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk voor de overval op een supermarkt in Den Haag. In april dit jaar werd supermarkt Bafren aan de Ingenhouszstraat overvallen door twee gewapende mannen.
Een van de daders sprong met een mes over de toonbank en bedreigde de 17-jarige cassière. Een andere dader, de 22-jarige J., had een luchtdrukpistool in zijn hand. De beelden waren later te zien in het opsporingsprogramma Team West. Er werd alleen een mobieltje buitgemaakt.
De 22-jarige Delftenaar werd in juni opgepakt. De andere dader is nog voortvluchtig, hij verblijft mogelijk in het buitenland. Volgens J. was die andere man, die bij hem inwoonde, met het idee gekomen om de overval te plegen. 'Ik ben zo niet opgevoed', meende J. tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden. Het Openbaar Ministerie eiste toen dezelfde straf tegen de drugsverslaafde Delftenaar als dat de rechtbank hem nu oplegt. De Delftenaar moet na zijn vrijlating enkele maanden worden opgenomen in een gesloten behandelkliniek, zo is ook bepaald in het vonnis.