Meerdere branden aan vooravond van jaarwisseling

De brand in Reeuwijk was snel geblust
De brand in Reeuwijk was snel geblust © Media TV
NOORDWIJKERHOUT - Aan de vooravond van de jaarwisseling zijn meerdere branden ontstaan, zoals in een huis in Noordwijkerhout. Volgens de brandweer brak het vuur rond 23.15 uur uit in de keuken van een woning aan De Vlashoven. Drie mensen zijn nadat ze rook ingeademd hadden naar het ziekenhuis gebracht.
Een uur eerder brak er brand uit in sporthal De Meerkoet in Reeuwijk. Vermoed wordt dat vuurwerk op het dak van de sportzaal de brand heeft veroorzaakt. Die brand liet zich aanvankelijk ernstig aanzien en er werd met extra materieel uitgerukt, maar het vuur was volgens een woordvoerster van de brandweer snel onder controle.
In Delft woedde eerder op de avond brand in een appartement aan de Herman Gorterhof. Het vuur werd door de bewoner zelf ontdekt in de meterkast van het huis op de zevende etage, meldt de brandweer. De twee naastgelegen woningen en de ondergelegen woning moesten worden ontruimd en gecontroleerd, maar de bewoners kunnen terugkeren naar hun woningen. De getroffen woning is voorlopig onbewoonbaar.