Meisje (14) in Leiden om het leven gekomen door misdrijf, verdachte opgepakt

Veel politie bij de Melchior Treublaan na de vondst van het lichaam
Veel politie bij de Melchior Treublaan na de vondst van het lichaam © Regio15
LEIDEN - Het lichaam dat vrijdag in de bosjes bij de Melchior Treublaan in Leiden is gevonden, is van een 14-jarig meisje. Dat meldt de politie. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een 32-jarige man uit Leiden aangehouden. Het slachtoffer is de tiener Esmee, melden bekenden van het slachtoffer aan Omroep West en mediapartner Sleutelstad.
Het lichaam werd vrijdagmorgen gevonden in de bosjes bij de Melchior Treublaan in Leiden, bij een hek langs het spoor. Het slachtoffer, afkomstig uit Hazerswoude-Rijndijk was donderdagavond rond middernacht als vermist opgegeven. Hierop werd door de politie een onderzoek opgestart en is op verschillende locaties tevergeefs naar het meisje gezocht. Vrijdagochtend werd het meisje dood gevonden door een groepje sporters.
Vrienden, kennissen en andere nabestaanden rouwen zondag op de plek waar Esmee op Oudjaarsdag werd gevonden, meldt mediapartner Sleutelstad. Veel mensen die langskomen kenden haar van school of de manege. Ze rouwen samen, leggen bloemen neer, steken kaarsjes aan en schrijven een lieve boodschap. Ook verschijnen er in de loop van de dag knuffels en blikjes energiedrank. 'Lieve Esmee, veel te jong, rust zacht lieverd', staat er op een kaartje tussen de bloemen.
Gevonden lichaam in park is van 14-jarig meisje, politie vermoedt misdrijf
Esmee was gek op paarden en had ook een eigen paard in het paardenpension van de Leidse boer Wilbert van der Post. Ook hij is zondagmiddag op de plek des onheils, samen met een grote groep andere paardenvrienden. 'Dit is zo triest, gewoon niet te bevatten', vertelt hij. In een bericht ter nagedachtenis schrijft hij even later: 'Je moest nog tot bloei komen, genieten van jouw toekomstdromen. Nu ben je uit ons leven weg gerukt, allen gaan we onder groot verdriet gebukt.'

Politie zoekt getuigen

Toen Esmee donderdagavond niet thuis was gekomen, werd een grote zoekactie op touw gezet. Die leidde de politie vrijdagochtend naar de Melchior Treublaan, langs het spoor bij station Lammenschans. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is bijna drie dagen later nog niet duidelijk.
Het politieonderzoek is ondertussen nog in volle gang, blijkt ook als de recherche zondagmiddag opnieuw naar de Melchior Treublaan komt. Een speurhond snuffelt door de bosjes, op zoek naar mogelijke sporen die eerder nog niet zijn gevonden. Ook is de politie dringend op zoek naar getuigen.
Bloemen, knuffels, kaarsjes en blikjes energydrank op de plek waar Esmee werd gevonden
Bloemen, knuffels, kaarsjes en blikjes energydrank op de plek waar Esmee werd gevonden © Sleutelstad