Illegaal nieuwjaarsfeest beëindigd door politie, tientallen boetes uitgedeeld

De politie bekeurt tientallen feestgangers
De politie bekeurt tientallen feestgangers © Regio15
DEN HAAG - Een illegaal nieuwjaarsfeest op bedrijventerrein Zichtenburg aan de Werf in Den Haag is zaterdag- op zondagnacht door de politie beëindigd. Volgens de politie waren er zo'n 150 mensen aanwezig. Tientallen mensen kregen een bekeuring.
De politie kreeg zaterdagavond een anonieme melding dat er veel feestende mensen een pand op het bedrijventerrein zouden ingaan. Agenten gingen daarop poolshoogte nemen, maar toen ze het pand niet konden betreden werd versterking opgeroepen. Uiteindelijk is de deur opengebroken met een breekijzer en kon de politie naar binnen.
Politie valt het bedrijfspand binnen
Politie valt het bedrijfspand binnen © Regio 15
De agenten hebben daarna de nieuwjaarsviering abrupt tot een einde gebracht en tientallen mensen op de bon geslingerd. De legitimatiebewijzen zijn gefotografeerd van iedereen die binnen aanwezig was. Zij zullen een boete krijgen voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Wegrennen op blote voeten

Een deel van de bezoekers koos het hazenpad en vluchtte voordat de politie het feestje kon beëindigden. Sommigen renden weg op blote voeten en met hun hakschoenen in de hand.