School van om het leven gebrachte Esmee (14) geschokt: 'Het doet ons veel verdriet'

Bloemen, knuffels en kaarsjes op de plek waar Esmee werd gevonden
Bloemen, knuffels en kaarsjes op de plek waar Esmee werd gevonden © John van der Tol
LEIDEN - 'Het doet ons veel verdriet dat deze jonge, lieve en energieke leerling er niet meer is.' Dat schrijft De Delta, de middelbare school, waar de om het leven gebrachte Esmee (14) op zat. De school reageert 'met grote ontsteltenis' op het nieuws. De 14-jarige Esmee werd oudejaarsdag levenloos gevonden langs het spoor in Leiden. De politie maakte zondag bekend uit te gaan van een misdrijf en een verdachte te hebben opgepakt.
'Onze gedachten gaan allereerst uit naar de ouders, familie en naasten', schrijft de directeur van de school in een brief aan alle ouders. De school biedt deze week leerlingen de mogelijkheid om volgens een tijdschema naar school te komen. 'Onder begeleiding van de mentor zullen de leerlingen het verlies met elkaar kunnen delen', zo staat in de brief.
Ook is er in de school een herdenkingsruimte ingericht. Daar kunnen leerlingen iets in het condoleanceboek schrijven of stilstaan bij het verlies van Esmee. De school noemt het bericht 'heftig' voor de ouders, maar ook voor de leerlingen. Ouders worden dan ook aangespoord met hun kinderen in gesprek te gaan over het nieuws. Bovendien biedt de school ondersteuning aan via een vertrouwenspersoon.

Lichaam gevonden door sporters

Het lichaam van Esmee werd vrijdagmorgen gevonden in de bosjes bij de Melchior Treublaan in Leiden, bij een hek langs het spoor. Het slachtoffer, afkomstig uit Hazerswoude-Rijndijk, was donderdagavond rond middernacht als vermist opgegeven. Hierop werd door de politie een onderzoek opgestart en is op verschillende locaties tevergeefs naar het meisje gezocht.
Vrijdagochtend werd het meisje dood gevonden door een groepje sporters. Vrienden, buurtbewoners en bekenden van Esmee kwamen zondag al bloemen leggen op de plek waar haar lichaam werd gevonden.