Burgemeesters leven mee met nabestaanden omgebrachte Esmee (14): 'Dit komt hard aan'

Bekenden herdenken Esmee op de plek waar haar lichaam werd gevonden
Bekenden herdenken Esmee op de plek waar haar lichaam werd gevonden © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - De burgemeesters van Leiden en Alphen aan den Rijn leven mee met de nabestaanden van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. De jonge tiener werd donderdagnacht als vermist opgegeven en werd vrijdagochtend gevonden in de bosjes aan de Melchior Treublaan in Leiden. Ze kwam door een misdrijf om het leven, vermoedt de politie die een verdachte heeft opgepakt. 'Dit trieste nieuws komt hard aan', reageert burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn, waar Hazerswoude onder valt.
'Onze gedachten gaan uit naar ouders, familie en vrienden van het meisje', vervolgt Spies. 'Van hun verdriet kunnen we ons nauwelijks een voorstelling maken. Ik wens alle nabestaanden die haar nu moeten missen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.'
Ook de Leidse burgemeester Henri Lenferink leeft mee met de ouders en familie van het slachtoffer. 'Dit is verschrikkelijk nieuws', zegt hij tegen mediapartner Sleutelstad. 'Wat een onvoorstelbaar verdriet voor de ouders en familie. Ik leef erg met ze mee en wens ze veel kracht toe om dit te dragen. Ook iedereen die haar goed kende wens ik veel sterkte, dit nieuws zal veel verdriet doen.'
Bloemen, knuffels en kaarsen op de plek waar Esmee werd gevonden
Bloemen, knuffels en kaarsen op de plek waar Esmee werd gevonden © Omroep West

'Hopelijk snel duidelijkheid'

Over het onderzoek van de politie kan de Leidse burgemeester geen uitspraken doen. 'Dat is nu in handen van de politie. Ik hoop voor de ouders dat er snel duidelijkheid komt.' Zondag werd bekend dat Esmee door een misdrijf om het leven is gekomen. Een 32-jarige man uit Leiden werd opgepakt als verdachte.
Het onderzoek van de politie is ondertussen nog in volle gang. Zondagmiddag is er met een speurhond nog gezocht naar sporen. De politie is ook nog dringend op zoek naar getuigen.