Kapotte motor legt verkeer over Rijswijkse Hoornbrug bijna twee uur stil

Het verkeer staat vast omdat de Hoornburg niet dichtgaat
Het verkeer staat vast omdat de Hoornburg niet dichtgaat © Omroep West
RIJSWIJK - De storing aan de Hoornbrug in Rijswijk is gedeeltelijk verholpen. Sinds 9.00 uur maandagmorgen wilde het brugdek niet meer sluiten. Dat leverde grote hinder op voor verkeer van en naar Den Haag.
De brug was nog wel gestremd voor scheepvaartverkeer. maar dat probleem is maandag aan het begin van de middag verholpen. Dat betekent dat de schepen die sinds maandagmorgen lagen te wachten, kunnen passeren.
De storing aan de brug heeft bijna twee uur geduurd. De oorzaak was een kapotte motor. Op dit moment wordt onderzocht of die motor kan worden gerepareerd of moet worden vervangen. Daarover wordt de komende uren meer bekend.

Ook geen trams

Ook het tramverkeer was gestremd door de storing. De tramlijnen 1 en 15 reden een aangepaste route. Reizigers in de trams die waren gestrand voor de brug, zijn uiteindelijk gaan lopen.
Ook mensen in de auto hebben lang moeten wachten. 'Ik sta hier al vijf kwartier en ik moet met mijn zwangere vrouw naar het ziekenhuis. Het is een controle, maar het is erg vervelend.' Een andere automobilist: 'Ik moet nodig plassen, dus ik baal wel.'
Donderdag was er ook al een storing aan de Hoornbrug. Die duurde toen ongeveer een uur.