Brievenbus opgeblazen in Haagse Televisiestraat: dit gebeurt er met de post

De brievenbus aan de Televisiestraat werd opgeblazen
De brievenbus aan de Televisiestraat werd opgeblazen © Regio15
DEN HAAG - Pech voor mensen die op Oudejaarsdag een brief hebben gepost in de Haagse Televisiestraat. In het gunstigste geval heeft je post vertraging opgelopen, in het slechtste geval is het verbrand. De brievenbus die daar staat werd namelijk op oudejaarsavond met vuurwerk opgeblazen. PostNL probeert intact gebleven brieven alsnog bij de ontvangers te krijgen.
Het komt vaker voor dat brievenbussen vernield worden in aanloop naar de jaarwisseling. 'De brievenbussen worden de dag voor oud en nieuw leeg gehaald en afgesloten. Als ze dan worden vernield zijn ze leeg', zegt woordvoerder Ivar Noordenbos van PostNL.
Volgens hem was de brievenbus in de Televisiestraat ook afgesloten. 'Het zou kunnen dat de afsluiting is geforceerd omdat iemand graag zijn post kwijt wilde. Waarschijnlijk hebben andere mensen daardoor ook hun brief op de post kunnen doen en bleef de bus geopend.'

Briefje met uitleg

Volgens Noordenbos worden de brieven uit een ontplofte brievenbus alsnog verzameld. 'De post die nog heel is sturen we op met een briefje erbij waarin we excuus aanbieden en uitleg geven over wat er is gebeurt. Soms is het adres van de ontvanger niet meer leesbaar, maar het adres van de verzender nog wel. In dat geval sturen we het terug naar de verzender.'
Ook post waarvan het adres helemaal niet meer leesbaar is krijgt een tweede kans. 'We bewaren die post dan een aantal maanden. Soms nemen mensen later contact op met de klantenservice. Op die manier kunnen we soms toch nog de verzender of ontvanger achterhalen', aldus Noordenbos.