Turnleraar Olivier (32) is verdachte van moord op 14-jarige Esmee

Olivier van de G.
Olivier van de G. © Facebook
LEIDEN - De 32-jarige Leidenaar die wordt verdacht van de moord op de 14-jarige Esmee, is haar turnleraar. Bronnen bevestigen aan Omroep West dat het gaat om Olivier van de G.
De verdachte is voor veel Leidenaren geen onbekende. Van de G. is gymtrainer bij Gymsport Leiden en fitnesscoach van beroep. Waarschijnlijk kennen het slachtoffer en de verdachte elkaar van Gymsport.
Tegenover Omroep West en Sleutelstad bevestigt Gymsport-voorzitter Arthur Haasbroek dat de verdachte trainer is bij Gymsport en dat Esmee lid was van de club. 'Het bestuur beraadt zich over te nemen stappen', reageert Haasbroek. 'Maar allereerst gaan onze gedachten uit naar haar ouders, familie, vrienden en naasten. Er zijn geen woorden voor dit ondragelijke verlies.'
Dit meisje zegt dat Olivier van de G. ook haar turnleraar is:
Olivier van de G. is ook de turnleraar van dit meisje

Fitnesscoach

Naast gymleraar is Van de G. ook fitnesscoach bij Ramdas Sportcenter. De Leidse sportschool zegt via hun Facebookpagina 'deze gruwelijke gebeurtenis te betreuren'. Directeur Sailesh Ramdas: 'Wij wensen de familie heel veel sterkte. We wachten de berichtgeving van de politie af en werken uiteraard mee aan alle onderzoeken die nodig zijn.'
Lars Meesters, de man die het levenloze lichaam van Esmee aantrof afgelopen vrijdag en zelf ook sportinstructeur is, kent de verdachte. 'Hij werkt op sportscholen en ik ken hem van turnlessen die hij gaf. In het fitnesswereldje kennen veel mensen hem', weet Meesters.

'Aandacht en ruimte geven'

Voor zijn opleiding heeft Van de G. stage gelopen bij Da Vinci Lammenschans. De middelbare school uit Leiden heeft maandag een e-mail gestuurd naar de ouders en verzorgers van de leerlingen. 'Deze man heeft eerder, tijdens zijn opleiding, stage gelopen bij een aantal collega's van het vak LO. Hij heeft daarnaast de docent van het demo-team ondersteund. Hij heeft echter geen dienstverband bij onze school (gehad)', schrijft directeur Annick Dezitter.
Da Vinci kondigt aan de komende tijd 'aandacht en ruimte geven aan een ieder bij wie deze verdrietige zaak vragen en emoties oproept'.
Olivier van de G.
Olivier van de G. © Facebook

Bestuurslid studentenvereniging

In zijn schooltijd heeft Van de G. in het bestuur van studentenvereniging Heros Vitalis gezeten. De oud-voorzitter van de studentenvereniging wil zich niet uitlaten over de verdachte.
Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk werd donderdag rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd haar lichaam aangetroffen in de bosjes langs de Melchior Treublaan in Leiden. De politie heeft bekendgemaakt dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen. De rol van de verdachte, de 32-jarige Olivier van de G. uit Leiden, wordt door de politie onderzocht.