Dode in hotelkamer waarschijnlijk omgekomen door misdrijf: 'Stel maakte buiten ruzie'

De recherche doet onderzoek op de hotelkamer
De recherche doet onderzoek op de hotelkamer © Regio15
WASSENAAR - 'Het heeft alle schijn van een misdrijf', zegt de politie over de overleden persoon die maandagmiddag werd gevonden in een kamer van Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar. Er is een uitgebreid onderzoek gestart.
Een woordvoerder van de politie kan ook dinsdagochtend nog weinig kwijt over wat er is gebeurd aan de Zijdeweg in Wassenaar. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld.
Op de parkeerplaats van het Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar is dinsdagochtend geen politie meer aan het werk. Op de eerste verdieping, schuin naast de ingang van het weghotel, is een balkondeur verzegeld met een blauwe sticker. In deze kamer deden medewerkers van de forensische opsporing tot 4.00 uur vannacht onderzoek.

Klap op de parkeerplaats

Een hotelgast die op zijn balkon een sigaret rookt was zaterdagavond getuige van een ruzie op de parkeerplaats. Vanuit zijn kamer zag hij hoe een stel op nieuwjaarsdag buiten ruzie kreeg. 'De man was een grote gozer en de vrouw was wat kleiner. Ik zag dat ze achter elkaar aan zaten en hij haar een klap gaf. Het was bizar', vertelt de getuige terwijl hij wijst naar de kamer die verzegeld is.
De hotelkamer is dinsdag verzegeld door de politie
De hotelkamer is dinsdag verzegeld door de politie © Omroep West/Owen O'Brien
Later op de avond zag de vriendin van de getuige hetzelfde stel weer hand in hand over de gang lopen en leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Toen er plots weer geschreeuw te horen was vanuit hun verdieping besloot haar man te gaan kijken. 'Eenmaal bij de kamer was het weer stil waardoor ik mij er verder niet meer mee heb bemoeid. Als zij het echt waren, dan is het wel triest natuurlijk. Heftig', eindigt hij.
De politie laat weten in de loop van dinsdag met meer informatie te komen.