Minister: Geen sprake van wantoestanden in Polenhotel Boskoop

De entree van het 'Polenhotel'
De entree van het 'Polenhotel' © Omroep West
BOSKOOP - In het 'Polenhotel' aan het Westpark in Boskoop is geen sprake van wantoestanden. Dat schrijft demissionair minister Kajsa Ollongren naar aanleiding van vragen van SP-Tweede Kamerlid Bart van Kent. Die had tijdens een werkbezoek 'schrijnende situaties' gezien die 'moeten worden beëindigd'.
In september bracht SP'er Van Kent een werkbezoek in het pand waar arbeidsmigranten zijn gehuisvest, waarbij hij zich rot was geschrokken. 'Kleine kamertjes zonder daglicht en ventilatie, waar bewoners de hoofdprijs voor betalen.' Hij twitterde over tuinschuttingen in plaats van muren in het gebouw en matrassen op de grond.
Volgens de verhuurder van de woonruimte, uitzendbureau OTTO Work Force, voldeed het pand aan alle normen en regels. Maar voor Van Kent was de maat vol. Begin december stelde hij Kamervragen, waarin hij onder meer vroeg om sancties tegen het uitzendbureau en onaangekondigde controles van het pand aan het Westpark en andere panden van OTTO.

Twee onaangekondigde controles

Maar minister Ollongren geeft Van Kent in de beantwoording van de vragen geen gelijk. Na contact met de gemeente Alphen aan den Rijn schrijft ze dat haar is verzekerd dat er niemand slaapt in de ruimte met de tuinschuttingen. Ook heeft de gemeente twee onaangekondigde controles uitgevoerd, waarbij geen omstandigheden zijn aantroffen 'die niet conform de vergunning of het bouwbesluit' zijn.
Omdat er geen sprake is van overtredingen, schrijft Ollongren, zullen er ook geen controles worden uitgevoerd bij andere huisvestingslocaties van het uitzendbureau.

Lees ook: