Politie op zoek naar fiets van vermoorde Esmee

Bloemen, knuffels en kaarsjes op de plek waar Esmee werd gevonden
Bloemen, knuffels en kaarsjes op de plek waar Esmee werd gevonden © John van der Tol
LEIDEN - De fiets van de omgekomen Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk is nog altijd niet terecht. De politie gaat daarom dinsdag foto's van een soortgelijke fiets tonen in onder meer het televisieprogramma Opsporing Verzocht. 'We hebben totaal geen idee waar de fiets is', zegt een woordvoerder.
De 14-jarige Esmee werd vrijdagochtend dood gevonden in een park naast de Melchior Treublaan in Leiden. Ze kwam door een misdrijf om het leven, zo bleek uit onderzoek. Niet veel later werd de 32-jarige Olivier van de G. uit Leiden gearresteerd. Hij wordt verdacht van 'moord dan wel doodslag' en 'ontucht'.
De politie zocht naar een soortgelijke fiets als deze
De politie zocht naar een soortgelijke fiets als deze © Politie
De zaak heeft veel impact. 'En dat zien we ook terug in het aantal tips die we hebben gekregen', vertelt de politiewoordvoerder. 'Dat zijn er inmiddels tientallen. We zijn dus nu druk met al die tips. En alle informatie over bijzonderheden rond dat park of de fiets van het meisje, horen we natuurlijk heel graag.'
Gevonden lichaam in park is van 14-jarig meisje, politie vermoedt misdrijf

'Camerabeelden aan politie geven'

In Opsporing Verzocht liet de politie weten dat het meisje mogelijk donderdagmiddag voor het laatst is gezien bij het Vijf Meiplein in Leiden. Mensen die haar nog gezien of gesproken hebben, worden opgeroepen zich te melden. Leidenaren die op 'een van de mogelijke routes' wonen tussen het Vijf Meiplein en het parkje waar het slachtoffer werd gevonden en camerabeelden hebben, worden verzocht die te bewaren en de politie in te seinen. 'Ook als u denkt dat u niets bijzonders heeft gefilmd.' Hetzelfde geldt voor mensen die bij het parkje aan de Melchior Treublaan wonen en mogelijk iets gezien hebben.
Al onze berichtgeving over de moord op Esmee lees je in ons dossier.