Uitvaart Esmee (14) voorafgegaan door stoet paarden van manege naar begraafplaats

Esmee met haar paard
Esmee met haar paard © Instagram
LEIDEN - De uitvaart van de omgebrachte 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk is zaterdag in besloten kring op begraafplaats Rhijnhof in Leiden. Rond 12.00 uur vertrekt de stoet met de kist van Esmee vanaf manege Elza Hoeve aan de Vlietweg, waar ze al van jongs af aan kwam. Dat blijkt uit de rouwkaart waar Omroep West op verzoek van de familie uit publiceert.
Het lichaam van Esmee werd op oudejaarsdag gevonden in de bosjes langs de Melchior Treublaan in Leiden. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Diezelfde dag werd de 32-jarige Olivier van de G., haar turnleraar, aangehouden als verdachte. Hij wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van moord of doodslag en ontucht met het meisje.
'Ongeloof... verbijstering... niet te bevatten... Onze lieve dochter, zus, kleindochter en nichtje Esmee Kortekaas is van ons weggenomen. Ze was pas 14 jaar', staat op de rouwkaart van haar familie.
© ANP

Witte koets met paarden

Zaterdagmiddag om 14.30 uur is de uitvaart op begraafplaats Rhijnhof. 'Ze komen naar ons toe met een witte koets met paarden en na een dienst op het pension rijden ze met de koets en de paarden naar de begraafplaats', vertelde Wilbert van der Post van de Elza Hoeve eerder al aan Omroep West. 'Dat is het enige dat je nog voor haar kunt doen, haar afscheid zo mooi mogelijk maken.'
De rouwstoet vertrekt vanaf de manege aan de Vlietweg en gaat dan via de Lammebrug, N206, Churchilllaan, Doctor Lelylaan, Haagse Schouwweg naar Rhijnhof. In verband met de vele paarden die meelopen is het verzoek aan mensen die komen kijken om geen fakkels of vuurwerk af te steken. De familie laat weten het zeer op prijs te stellen als de pers geen opnames maakt op het terrein van de manege en de begraafplaats.

Condoleance

Mensen die een condoleancebericht willen achterlaten, kunnen dat doen op de site van het uitvaartcentrum. Op de plek waar het lichaam van Esmee werd gevonden, zijn de afgelopen dagen al veel mensen bij elkaar gekomen om bloemen neer te leggen of kaarsjes aan te steken.
Al onze berichtgeving over de moord op Esmee lees je in ons dossier.