Veel belangstelling voor inventaris Hotels van Oranje: 'Ik wil die balie hebben'

NOORDWIJK - Enigszins sneu is het wel. Het prestigieuze Beach Hotel in Noordwijk is helemaal ontmanteld. De inboedel staat her en der opgesteld. Dinsdag is de kijkdag van de inboedelveiling van Hotels van Oranje. Een paar honderd mensen kijken hun ogen uit. Alles is te koop, van bedden tot kroonluchters, van kledingkasten tot bloemenvazen.
Een echtpaar loopt rond. Hij wil graag de marmeren vloer en de meterslange balie van marmer. De vloer is voor een nog in te richten appartement, voor de balie heeft hij nog geen bestemming. 'Maar het marmer is zo mooi', zegt hij al metend. Haar belangstelling gaat meer uit naar vazen en ander kleingoed.
De balie van Hotels van Oranje wordt geveild
De balie van Hotels van Oranje wordt geveild © Omroep West
Marco Wokke van BVA Auctions, het bedrijf dat de veiling organiseert, is blij verrast met het aantal mensen dat op de kijkdag afkomt. Het zijn er een paar honderd. 'We willen graag een zo breed mogelijk publiek en dat is er ook: de particulieren op de fiets en de handelaren met de auto.'

Handelaren in de keukens

In de keukens zijn duidelijk de handelaren aan het snuffelen. Een man van de Cariben heeft belangstelling voor de aanrechten met kasten. In de eetzaal loopt een stel dat rondkijkt voor hun escaperoom. 'Houten panelen, kastjes met laden, we weten nog niet wat het wordt.' In de slaapkamer probeert een man de bedden uit voor zijn gastenverblijf in Winterberg.
Een man biedt online op spullen die te koop zijn
Een man biedt online op spullen die te koop zijn © Omroep West
De particulieren komen voor de kleinere dingen. 'Ik heb mijn huis net af en zoek nog wat ledlampen en een grote plant.' In een aangrenzende ruimte zijn lampen, nepbloemen, magnetrons en ander los spul te vinden. Een jonge vrouw loopt er met een kennersblik rond. 'Ik zoek dingen om weer door te verkopen zoals deze theepot met kopjes.'

Ophaaldag

Wokke van de veiling gokt dat hij zo'n 90 procent van de goederen kwijtraakt. De rest gaat uiteindelijk door naar andere veilinghuizen. De mogelijkheid tot online bieden sluit afhankelijk van het item op 5 of op 7 januari. De ophaaldag is woensdag 12 januari. Eén ding is zeker, de meterslange balie past niet in een boedelbak.