Vluchtende hotelmoordverdachte op Schiphol gearresteerd

De recherche doet onderzoek op de hotelkamer
De recherche doet onderzoek op de hotelkamer © Regio15
WASSENAAR - De dode die maandag werd gevonden in het Van der Valk Hotel in Wassenaar, is een 40-jarige vrouw uit Den Haag. Ze is het slachtoffer van een misdrijf, waarvoor een 32-jarige man uit Den Haag is aangehouden, meldt de politie. De man sloeg op de vlucht en is later op Schiphol aangehouden.
Hotelpersoneel vond de overleden vrouw maandag rond het middaguur in een kamer van het hotel aan de Zijdeweg. Er startte meteen een groot onderzoek, dat leidde naar de verdachte. Hij werd rond 23.00 uur op Schiphol aangehouden. De 32-jarige man zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.
Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd in het hotel loopt nog. De recherche komt daarom graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben.
De hotelkamer is dinsdag verzegeld door de politie
De hotelkamer is dinsdag verzegeld door de politie © Omroep West/Owen O'Brien

Urenlang onderzoek

Op de parkeerplaats van het Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar is dinsdagochtend geen politie meer aan het werk. Op de eerste verdieping, schuin naast de ingang van het weghotel, is een balkondeur verzegeld met een blauwe sticker. In deze kamer deden medewerkers van de forensische opsporing tot 4.00 uur vannacht onderzoek.
Een hotelgast die op zijn balkon een sigaret rookt was zaterdagavond getuige van een ruzie op de parkeerplaats. Vanuit zijn kamer zag hij hoe een stel op nieuwjaarsdag buiten ruzie kreeg. 'De man was een grote gozer en de vrouw was wat kleiner. Ik zag dat ze achter elkaar aan zaten en hij haar een klap gaf. Het was bizar', vertelt de getuige terwijl hij wijst naar de kamer die verzegeld is.

'Als zij het waren, is het triest'

Later op de avond zag de vriendin van de getuige hetzelfde stel weer hand in hand over de gang lopen en leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Toen er plots weer geschreeuw te horen was vanuit hun verdieping besloot haar man te gaan kijken. 'Eenmaal bij de kamer was het weer stil waardoor ik mij er verder niet meer mee heb bemoeid. Als zij het echt waren, dan is het wel triest natuurlijk. Heftig', eindigt hij.