Honderd tips over moord op Esmee na uitzending Opsporing Verzocht

Bloemen, knuffels, kaarsjes en een foto op de plek waar Esmee werd gevonden
Bloemen, knuffels, kaarsjes en een foto op de plek waar Esmee werd gevonden © John van der Tol
LEIDEN - De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht honderd tips gekregen over de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. Haar fiets is nog altijd spoorloos nadat het meisje op oudejaarsdag werd gevonden in Leiden en daarom deed de politie een oproep om die te vinden. 'Er zitten zeker goede tips bij. Ze worden allemaal onderzocht', zegt een woordvoerder van de politie.
Het lichaam van Esmee werd vrijdagochtend gevonden in een parkje naast de Melchior Treublaan in Leiden. Ze kwam door een misdrijf om het leven, zo bleek uit onderzoek. Niet veel later werd de 32-jarige Olivier van de G. uit Leiden gearresteerd. Hij wordt verdacht van moord of doodslag en ontucht. Zaterdag is de uitvaart van het meisje.
In Opsporing Verzocht toonde de politie een soortgelijke fiets waar Esmee op reed. Het is een zwarte elektrische fiets van het merk Cortina. Voorop zit een bruine mand en onder het zadel zit een kettingslot. Wie de fiets ziet wordt verzocht die niet aan te raken, maar de politie te bellen.
De politie zocht naar een soortgelijke fiets als deze
De politie zocht naar een soortgelijke fiets als deze © Politie

Aan de slag met de tips

De politie is blij met de tien tips en gaat ermee aan de slag. Waar de tips precies over gaan, kan de woordvoerder niet zeggen. 'Meer informatie is altijd welkom.'
Dinsdag werd ook bekend dat Esmee mogelijk donderdagmiddag voor het laatst is gezien bij het Vijf Meiplein in Leiden. Mensen die haar nog gezien of gesproken hebben, worden opgeroepen zich te melden. Leidenaren die op 'een van de mogelijke routes' wonen tussen het Vijf Meiplein en het parkje waar het slachtoffer werd gevonden en camerabeelden hebben, worden verzocht die te bewaren en de politie in te seinen. Hetzelfde geldt voor mensen die mogelijk iets gezien hebben bij het parkje aan de Melchior Treublaan.
Al onze berichtgeving over de moord op Esmee lees je in ons dossier.