Politie arresteert man met brandende fakkel bij huis Sigrid Kaag

Een screenshot uit de livestream
Een screenshot uit de livestream
DEN HAAG - Bij het huis van D66-leider Sigrid Kaag in Den Haag is woensdagavond een man met een brandende fakkel gearresteerd. Dat meldt de NOS. De man stond voor de deur van Kaag in Den Haag en zond de actie uit via een livestream.
Kaag zit thuis in isolatie, omdat ze in contact is geweest met iemand die met het coronavirus besmet is. Net als veel andere politici wordt de aanstaande minister van Financiën met enige regelmaat bedreigd en geïntimideerd.
De man werd gefilmd door medestanders, die samen leuzen riepen. Op de beelden is te zien hoe de man aanbelde bij het huis en zelfs door het raam in de deur filmde.
Man met fakkel bij huis D66-leider Kaag aangehouden

Aanhouding na herkenning

De politie in Den Haag wilde het voorval woensdagavond 'in het kader van de privacy' tegenover Omroep West niet bevestigen, maar een woordvoerder van Kaag bevestigt het aan de NOS en laat weten dat er aangifte is gedaan.
Agenten zouden de man hebben herkend op beelden van de livestream. Kort daarna kon hij worden gearresteerd. Volgens verschillende media zou de aangehouden man vorige maand ook zijn opgepakt toen hij langsging bij de woning van demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in Rotterdam.