Fiets van vermoorde Esmee teruggevonden in Leiden

De fiets werd teruggevonden in Leiden
De fiets werd teruggevonden in Leiden © ANP
LEIDEN - De elektrische fiets van de overleden Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk is gevonden. De politie laat weten dat de tweewieler 'dankzij de vele tips' woensdagavond op de Van Riebeeckhof in Leiden is aangetroffen. De politie is op zoek naar mensen die weten wie de fiets, die buiten op straat stond, daar heeft neergezet.
Het was volgens de politie één concrete tip die leidde tot de vondst van de fiets. De Van Riebeeckhof ligt niet in de buurt van het speelparkje aan de Melchior Treublaan waar het lichaam van Esmee werd gevonden, legt de woordvoerder uit. 'Het is aan de andere kant van Leiden.' Ook stond de zwarte tweewieler een redelijk eind weg van het Vijf Meiplein, waar de tiener waarschijnlijk voor het laatst werd gezien. De politie zoekt nu bij de vindplaats van de fiets onder meer naar buurtbewoners die mogelijk camerabeelden hebben.
Bij het portiek zijn flyers opgehangen
Bij het portiek zijn flyers opgehangen © MediaTV
Een bewoonster van het portiek waar de fiets buiten stond vertelt dat ze geen idee heeft hoe die daar terecht is gekomen: 'ik dacht dat die gestolen was.' De verdachte heeft ze in elk geval nooit gezien in de straat. 'En ik woon hier toch al wat jaartjes.'
Fiets van vermoorde Esmee (14) teruggevonden in Leiden

Gevonden in een parkje

De 14-jarige Esmee werd vrijdagochtend dood gevonden in een park naast de Melchior Treublaan in Leiden. Ze kwam door een misdrijf om het leven, zo bleek uit onderzoek. Niet veel later werd de 32-jarige Olivier van de G. uit Leiden gearresteerd. Hij wordt verdacht van 'moord dan wel doodslag' en 'ontucht'.
Bloemen, knuffels, kaarsjes en een foto op de plek waar Esmee werd gevonden
Bloemen, knuffels, kaarsjes en een foto op de plek waar Esmee werd gevonden © John van der Tol
De politie deed dinsdag een getuigenoproep in onder meer het programma Opsporing Verzocht, onder meer met de vraag of mensen informatie hadden over de fiets. Tot woensdagmiddag waren er al honderd tips binnengekomen.