Minister Dekker: ook ik ben weleens thuis opgezocht door onbekenden

Minister Sander Dekker
Minister Sander Dekker © ANP
DEN HAAG - Ook demissionair minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) is weleens thuis opgezocht door onbekenden. Dat heeft de scheidend VVD-bewindspersoon zaterdag gezegd in het radioprogramma Spuigasten van Den Haag FM.
Volgens de 46-jarige Hagenaar was het incident niet zo ernstig als bij D66-leider Sigrid Kaag eerder deze week. Bij de beoogd vicepremier stond een man met een brandende fakkel voor haar huis in Den Haag.
Dekker heeft aangifte gedaan. Eerder wilde de voormalig wethouder van Den Haag er niet in het openbaar over spreken. Wanneer het incident zich voordeed, zei hij niet. 'Maar het is gewoon echt niet fijn', benadrukte Dekker tegenover Den Haag FM, mediapartner van Omroep West.

Hugo de Jonge

Het komt vaker voor dat politici rondom hun woning te maken krijgen met bedreigingen. Demissionair minister Hugo de Jonge (CDA, Volksgezondheid) zei afgelopen donderdag in het televisieprogramma Op1 vrijwel dagelijks te maken te hebben met bedreiging en intimidatie in de buurt van zijn huis. Inmiddels is er een politiepost bij zijn woning geplaatst.
De man die deze week met een brandende fakkel voor het huis van Kaag complotleuzen riep, zit nog vast. Hij moet op 19 januari voor de rechter verschijnen.