Voetballer Rai Vloet bestuurde auto tijdens dodelijke aanrijding met kind (4)

Rai Vloet keerde maandagmorgen terug op het trainingsveld van Heracles
Rai Vloet keerde maandagmorgen terug op het trainingsveld van Heracles © ANP
ZOETERMEER - Heracles-voetballer Rai Vloet was de bestuurder van de auto die een ongeluk veroorzaakte op de A4 waarbij een 4-jarig jongetje uit Zoetermeer om het leven kwam. Dat zegt de politie tegen Omroep West. Volgens de politie was er alcohol in het spel. De advocaat van Vloet wil alleen bevestigen dat de voetballer in de auto zat.
Eerder op de dag reageerde Vloet in een video voor het eerst op het ongeluk. 'Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan het ongeluk of de tragische gevolgen daarvan. Ik zou heel graag de tijd willen terugdraaien, maar dat kan ik niet.'
Vloet en een 27-jarige man werden in de nacht van 14 november opgepakt na het ongeluk. De twee mannen zaten samen in de auto en botsten op een auto met een man, vrouw en twee jonge kinderen. Het 4-jarige jongetje raakte ernstig gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen.

'Dubbel gevoel'

'Voor de familie is dit het allerergste. Ik leef elke dag enorm met ze mee', zegt de oud-speler van onder meer PSV, FC Eindhoven en NAC Breda. 'Dit geeft dan ook een dubbel gevoel. Ik ben blij dat ik weer deel kan uitmaken van de groep en langzamerhand mijn leven weer kan oppakken. Maar ik weet tegelijkertijd dat de familie dat niet kan.'
Bij een ongeluk op de A4 is een kind uit Zoetermeer omgekomen
Bij een ongeluk op de A4 is een kind uit Zoetermeer omgekomen © NieuwsFoto.nl
Maandag sluit Vloet weer aan bij de selectie van Heracles Almelo. Hij kan weer wedstrijden gaan spelen zodra hij daarvoor fit genoeg is. De middenvelder moest als gevolg van de verwondingen die hij opliep bij het ongeluk een operatie ondergaan. Hij werkte de afgelopen weken met een personal trainer aan zijn herstel.

Vloet blijft verdachte

De voetballer is nog verdachte in de zaak van het dodelijke ongeval. Toch besloot technisch directeur Tim Gilissen in samenspraak met Vloet dat hij weer kan aansluiten bij de spelersgroep 'We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten, we kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten. We willen Rai als goed werkgever de kans geven zijn werk weer te hervatten, maar het blijft een vreselijke situatie met heel veel verdriet, vooral voor de getroffen familie. Natuurlijk is het een lastige beslissing, en we snappen heel goed dat die emoties oproept, ook bij onszelf, maar het is een weloverwogen besluit', zegt Gilissen.
Het onderzoek naar het dodelijk ongeluk is volgens de woordvoerder van de politie in de afrondende fase. Als het onderzoek is afgerond gaat het dossier naar het Openbaar Ministerie. En die bepaalt of er een strafzaak komt. Tot die tijd blijft Vloet verdachte.