Nog dertig tips binnengekomen over dood Esmee (14)

Bloemen, kaarsjes en een knuffel voor Esmee in Hazerswoude-Rijndijk
Bloemen, kaarsjes en een knuffel voor Esmee in Hazerswoude-Rijndijk © John van der Tol
HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De politie heeft de afgelopen dagen nog eens dertig tips binnen gekregen over de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk, die op oudejaarsdag dood werd gevonden in Leiden. Deze tips volgden op een uitzending vorige week van het tv-programma Opsporing Verzocht. Hiermee komt het totaal aantal tips voorlopig op 130. De zaak komt dinsdag opnieuw aan bod in Team West en in Opsporing Verzocht.
Esmee werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Een 32-jarige man is aangehouden. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer en hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht.
Na de uitzending van Opsporing Verzocht afgelopen dinsdag werd de fiets van Esmee woensdagavond gevonden in de Van Riebeeckhof. Dat is niet in de buurt van de Melchior Treublaan of het Vijf Meiplein, waar het meisje mogelijk voor het laatst is gezien.

Aantal vragen over de fiets

In de uitzending van Team West dinsdag stelt de politie een aantal vragen over de fiets. De politie wil onder meer weten wie de fiets in de Van Riebeeckhof heeft neergezet en of er iemand op de fiets gezien is. Ook wordt gevraagd of mensen weten hoe lang de fiets al in de Van Riebeeckhof stond.