Vechtpartij met grote messen in Delfts winkelcentrum, nog één verdachte gezocht

De verdachte in het winkelcentrum
De verdachte in het winkelcentrum © Politie
DELFT - Winkelend publiek in winkelcentrum De Hoven in Delft is begin december opgeschrikt door een vechtpartij tussen vier mannen, die grote messen gebruikten. De politie heeft al een aantal verdachten aangehouden en is nog op zoek naar één man die erbij was.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 11 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op vrijdagmiddag 3 december registreren camera's in het winkelcentrum hoe drie in het donker geklede mannen tussen het winkelend publiek lopen. Plotseling zien ze iemand anders aankomen en ze stoppen met lopen. De vier staan even tegenover elkaar en halen dan grote messen tevoorschijn.
Er volgt een vechtpartij, waarbij het lijkt dat de drie mannen het op de andere man gemunt hebben. Diegene gaat er ook als eerste vandoor en rent naar buiten. Daar volgt een nieuwe confrontatie. De man die wordt aangevallen vlucht een bakkerij aan de overkant in. Daar komen op dat moment nog een stuk of tien mannen naar binnen. Er zou geschoten zijn in de winkel, maar dat heeft de politie nog in onderzoek.
Er zijn grote messen gebruikt
Er zijn grote messen gebruikt © Politie

Verdachten aangehouden

Na het incident in het winkelcentrum houdt de politie vier verdachten aan; mannen van 15, 17 en 18 jaar uit Den Haag. Drie van hen zijn gearresteerd op de Zuidwal. Tijdens de aanhouding is er iets in het water van de Westvest gegooid. Dat is later opgedoken en blijkt een groot mes te zijn.
Het gevonden mes
Het gevonden mes © Politie
Eén van de vier aangehouden mannen is inmiddels weer vrij, maar hij blijft verdachte in de zaak. Twee mannen zijn gewond geraakt bij het steekincident, één van hen is geopereerd om zijn duim te redden.

Onderzoek naar aanleiding

De politie doet onderzoek naar de aanleiding voor deze steekpartij. Tot nu toe is bekend dat een groep jonge mannen op weg was naar een plek in Delft. Verschillende personen hebben de tram gepakt. Ze hebben niet allemaal samen gereisd, maar hadden volgens de politie wel duidelijk een afspraak om in Delft samen te komen om een andere groep te ontmoeten. Wat het motief was om elkaar te lijf te gaan is nog onduidelijk, wie daar meer over weet wordt gevraagd zich te melden.
De man die nog wordt gezocht, is gefilmd in het winkelcentrum. De recherche hoopt dat iemand hem herkent.
De verdachte in het winkelcentrum
De verdachte in het winkelcentrum © Politie

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem