Haagse en Rotterdamse politie nog volop op zoek naar relschoppers

Zaterdagavond 20 november was het onrustig in de Schilderswijk, er werd onder andere vuurwerk naar de politie gegooid
Zaterdagavond 20 november was het onrustig in de Schilderswijk, er werd onder andere vuurwerk naar de politie gegooid © Regio15
DEN HAAG - Er worden nog verschillende verdachten gezocht voor de rellen van afgelopen november op de Turfmarkt en de Vaillantlaan in Den Haag. Eerder heeft de politie al foto's verspreid via Team West en dat heeft tot een aantal herkenningen geleid. De mannen die nog niet zijn aangehouden, worden opnieuw getoond. Ook de politie in Rotterdam vraagt mensen uit onze regio om te kijken naar verdachten van rellen in het centrum van die stad op 19 november.

12 november - Turfmarkt Den Haag

Tijdens en na de coronapersconferentie van het kabinet op vrijdagavond 12 november braken er ongeregeldheden uit op de Turfmarkt en de omgeving. Er is fors geweld gebruikt en gegooid met vuurwerk en stenen. De politie is nog op zoek naar de volgende verdachten:
© Politie
© Politie
© Politie
Alle verdachten hebben een nummer gekregen. Wie een tip geeft, wordt gevraagd dat nummer door te geven.

20 november - Vaillantlaan Den Haag

Op zaterdag 20 november werd via social media opgeroepen tot ongeregeldheden in Den Haag. De politie moest tot na middernacht optreden tegen een grote groep relschoppers in de omgeving van de Vaillantlaan. Er werden brandjes gesticht, met vuurwerk en stenen naar de politie gegooid en verkeerslichten en flitspalen vernield.
Ook werden automobilisten en een ambulance belaagd: iemand gooide een steen door de zijruit van de ziekenwagen. Als de bijrijder op dat moment niet achterin bij de patiënt zat, zou hij daardoor zijn geraakt. Die avond heeft de politie negentien mensen aangehouden.
Na het tonen van de foto's van nog gezochte verdachten is tot nu toe de identiteit van vier van hen bekend geworden. De onderstaande mannen worden nog gezocht.
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie

19 november - centrum Rotterdam

Ook in Rotterdam waren er rellen: op vrijdagavond 19 november vernielden relschoppers onder meer ruiten, terrasmeubilair en diverse voertuigen, ook van de politie en de brandweer. De politie werd bekogeld met stenen en zwaar vuurwerk en dat lot overkwam ook brandweerlieden die brandende scooters en politieauto's wilden blussen. De politie voelde zich zo bedreigd dat er werd geschoten. Er vielen gewonden, maar geen doden.
Nog dezelfde avond zijn er 49 personen aangehouden. Later waren dat er nog eens 16. Dit zijn de mannen waar de politie op dit moment nog naar op zoek is:
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl (Den Haag | Rotterdam) of Meld Misdaad Anoniem