Firemen Dakarteam gaat als de brandweer: 'Het is een jongensdroom'

Firemen Dakarteam in Saoudi-Arabië
Firemen Dakarteam in Saoudi-Arabië
NOORDWIJKERHOUT - De brandweermannen uit de Bollenstreek doen het erg goed op de Dakar Rally. Het is één van de zwaarste auto-, motor- en vrachtwagenrally's ter wereld, die jaarlijks wordt verreden. Het team staat na negen etappes in de top tien.
De bekendste deelnemers, Tim en Tom Coronel, moesten maandag opgeven. Nog wel in de race is het Firemen Dakar Team. De voormalige brandweermannen uit onder meer Hillegom en Noordwijkerhout racen door de woestijn van Saudi-Arabië in een vrachtwagen in brandweerkleuren. 
Het Firemen Dakar Team staat na negen etappes op een 10e stek. Dat is een bewonderingswaardige plaats, ze zijn nog nooit zo hoog gekomen. Rusland ligt met vier teams op kop. Maar zij zijn voor vele miljoenen gesponsord in deze rally, legt Richard de Groot van het team uit de Bollenstreek uit. 'Dus we meten ons eigenlijk aan de zes anderen in de top 10-ranking en dan staan we zesde.' Richard noemt het een jongensdroom dat ze zo ver zijn gekomen.
Word je niet kotsmisselijk als je over duinen van tot wel 2000 meter hoog rijdt?
Firemen Dakarteam uit Bollenstreek gaat als de brandweer in Dakar Rally

Technische problemen

Dinsdag hadden de mannen van Firemen Dakarteam technische problemen met de vooras, waardoor de vrachtwagen lastiger stuurde. Toch haalden ze een veertiende plek in een relatief korte race. Woensdag rijden ze een lange route van zo'n 900 kilometer. Ze hebben nog drie etappes te gaan voor de finish.