Nog onbekend of er iets is gevonden bij duikactie in zaak-Esmee

Duikers gaan het water in, op zoek naar nieuw bewijsmateriaal
Duikers gaan het water in, op zoek naar nieuw bewijsmateriaal © Regio15
LEIDEN - De politie heeft woensdag onderzoek gedaan in het water van de Nieuwe Rijn in Leiden ter hoogte van het Evertsenpad. Er is gezocht naar bewijsmateriaal in de zaak van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk, die op oudejaarsdag dood werd gevonden in een Leids parkje. Of er iets is gevonden, kan de politie in verband met het onderzoek niet zeggen, laat een woordvoerder weten.
Volgens de politie waren er nieuwe aanwijzingen die leiden naar de plek waar is gezocht met de duikers. Specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) hielpen de recherche bij de zoektocht naar bewijsmateriaal. Ook lag er een politieboot in het water die met specialistische apparatuur onderzoek kan doen.
Esmee werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Een 32-jarige man is aangehouden. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer en hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht.
Politie doet onderzoek in Nieuwe Rijn in moordzaak Esmee

Fiets gevonden

Het politieonderzoek is nog in volle gang: de recherche probeert in kaart te brengen wat er is gebeurd in de uren voor Esmee op vrijdag 31 december om 9.20 uur werd gevonden. Na een oproep op tv en veel tips van kijkers, is de Cortina-fiets van Esmee op woensdag 5 januari gevonden in de Van Riebeeckhof in Leiden. Dinsdag besteedde het opsporingsprogramma Team West opnieuw aandacht aan de zaak. Dat leverde 5 nieuwe tips op, meldt de politie woensdag.
Al onze berichtgeving over de moord op Esmee lees je in ons dossier.