Alphenaar overgeleverd aan België na beschieten huis

De achtervolging eindigde in Rotterdam
De achtervolging eindigde in Rotterdam © Jeffrey Jacobs
ALPHEN AAN DEN RIJN - De 25-jarige Alphenaar die in augustus een woning in België zou hebben beschoten, is overgeleverd aan België. De rechtbank in Antwerpen heeft de aanhouding van de man bevestigd. Hij is in september al in Nederland aangehouden.
De Alphenaar zou het huis, in de Antwerpse deelgemeente Deurne, op 7 augustus hebben beschoten. Op camerabeelden is te zien hoe de man lopend bij het huis aankwam en er op schoot. Er is één kogelinslag aangetroffen. De bewoners waren thuis, maar raakten niet gewond.
Vervolgens ging de man er met een auto met Nederlands kenteken vandoor. De Belgische politie probeerde hem nog tegen te houden door een blokkade op de weg, maar de Alphenaar weigerde te stoppen. Hij reed opzettelijk in op een aantal agenten die net op tijd konden wegspringen.

Ontsnapt

Ondanks schoten van de politie, wist de man toch te ontkomen. Hij scheurde met 200 kilometer per uur richting Nederland, met de politie vlak achter zich. Ook werd in Nederland een politiehelikopter ingezet. In Rotterdam sprong de Alphenaar uit de auto en wist te ontsnappen.
In de wagen werden het rijbewijs en de identiteitskaart van de verdachte teruggevonden. Het kenteken van de auto bleek vervalst te zijn. De Alphenaar werd later in zijn huis opgepakt. De man is aan België overgeleverd op verdenking van onder meer poging tot moord en doodslag, bedreiging van de politie, inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Het motief voor de schietpartij is niet bekend.