Politie gebruikt voor het eerst stroomstootwapen bij aanhouding

Politie gebruikt voor eerst stroomstootwapen
Politie gebruikt voor eerst stroomstootwapen
DEN HAAG - De politie Eenheid Den Haag heeft voor het eerst een stroomstootwapen gebruikt. Dat gebeurde woensdagavond aan de Lijnbaan in het centrum van Den Haag. Toen agenten een verdachte wilden aanhouden, ging de man in verzet. De politie gebruikte een taser om de man onder controle te krijgen.
De politie ging naar de Lijnbaan vanwege een bedreiging. Daar troffen agenten een 26-jarige Hagenaar aan die zeer agressief was en bedreigingen uitte richting de politie. Hij sloeg op een auto en kwam met iets, dat volgens de politie op een mes leek, op de agenten af.
Na meerdere waarschuwingen hebben de agenten pepperspray gebruikt. Omdat dat niet hielp, gebruikten ze een stroomstootwapen. De man is nagekeken door een medisch expert en heeft geen letsel over gehouden aan de inzet van het stroomstootwapen. Hij is aangehouden voor bedreiging en het negeren van een contactverbod.

Taser ingezet sinds 1 januari

Politieagenten mogen vanaf dit jaar landelijk gebruik maken van de taser, nadat er regionaal verschillende proeven werden gedaan. Agenten krijgen allemaal een driedaagse training waarin ze leren hoe om te gaan met een stroomstootwapen en wanneer het wapen te gebruiken.