Kinderlokker (50) zou 25 slachtoffers hebben gemaakt

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Omroep West
WADDINXVEEN - De 50-jarige man uit Waddinxveen die in oktober werd opgepakt op verdenking van ontucht met vijf kinderen, zou in totaal 25 slachtoffers hebben gemaakt. Dat blijkt uit de tenlastelegging tegen de man, die komende woensdag voor het eerst voor de rechter moet komen. De verdachte zou hebben toegeslagen in Gouda, Waddinxveen en Gouderak.
De man werd gearresteerd omdat hij in september en oktober 2021 in Gouda en omgeving vijf kinderen zou hebben bedreigd om hen tot ontuchtige handelingen te dwingen. Het Openbaar Ministerie liet toen al weten dat hij zei de afgelopen jaren vaker op die manier gehandeld te hebben. Dat moest toen nog worden onderzocht.
Nu stelt het Openbaar Ministerie in de tenlastelegging dat de 50-jarige man al in 2019 en 2020 en in het voorjaar en de zomer van 2021 kinderen heeft lastiggevallen en misbruikt in Gouda, Waddinxveen en Gouderak. Hij gaf de kinderen, jongens en meisjes, opdracht om hun geslachtsdelen te laten zien en betastte hen zelf ook in een aantal gevallen, aldus het OM. Woensdag is de eerste pro forma-zitting tegen de man.