'You'll never walk alone' voor ouders van overleden ADO-fan Dani

Dani was aanwezig bij ADO Den Haag - Roda JC
Dani was aanwezig bij ADO Den Haag - Roda JC © Soccrates Images
DEN HAAG - 'Zonder strijd, geen overwinning'. Dat was het levensmotto van Dani Ebben. De voetballiefhebber en ADO-fan overleed vorig jaar op 21-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Dave en Carolien Ebben, de ouders van Dani, ervaren nog steeds veel steun van iedereen om zich heen. Om te laten zien hoe trots de vader van Carolien is, meldde hij haar aan voor het TV West-programma 'Een liedje voor jou'.
Pianist Gregor Bak en sopraan Francis van Broekhuizen reizen door de regio om mensen te verrassen met een liedje. Dave en Carolien zijn door het duo verrast met het nummer 'You'll never walk alone'. 'Er is iets moois van gemaakt', zegt Carolien er een dag na de uitzending over op Radio West.
De dag voordat Dani stierf zongen supporters hetzelfde nummer voor hem vanaf de tribune in het stadion van ADO Den Haag. Dani was een trouwe fan van ADO. In zijn laatste weken heeft hij veel steun ontvangen van de club en de supporters. Maar ook van buitenaf kwamen er massale steunbetuigingen. Carolien laat weten nog steeds diezelfde steun te ervaren. 'We hebben nog steeds heel veel contact met iedereen die bij ons was, ook in de laatste weken. Het is fijn als mensen je blijven steunen, ze helpen je er doorheen.'
Bekijk hier hoe Gregor en Francis de ouders van Dani verrasten met het lied:
Gregor en Francis met 'You'll never walk alone' voor ouders van overleden Dani

Denken aan Dani

Op vrijdagavond 24 september was Dani nog aanwezig bij de voetbalwedstrijd tussen ADO Den Haag en Roda JC. Die wedstrijd stond volledig in het teken van Dani. In de 21e minuut werd luid geapplaudisseerd voor de voetballiefhebber. Als klap op de vuurpijl won ADO met 2-0. 'Voor de wedstrijd zei ik tegen Dani dat we gingen winnen vandaag, die belofte zijn we nagekomen', vertelde ADO-aanvoerder Boy Kemper na de wedstrijd. Dani overleed een dag later.
Voor de wedstrijd ging de selectie op de foto met Dani
Voor de wedstrijd ging de selectie op de foto met Dani © Soccrates Images
Carolien haalt veel kracht uit de herinneringen die ze met Dani heeft gemaakt. Ze bracht de laatste tijd veel met hem door in het ziekenhuis. Desondanks bleef Dani altijd positief. 'Ik hoop dat mensen zijn uitspraken blijven onthouden. Het is zwaar, maar ik probeer Dani in gedachten te houden en daarmee kom je verder. Soms val je even terug als er dingen zijn die aan hem doen denken zoals een liedje in de winkel. Probeer aan Dani te blijven denken. Ik hoop dat mensen daar kracht uit halen.'