Politieauto crasht tijdens achtervolging als vluchtauto op agenten inrijdt

De politieauto kwam tegen een lantaarnpaal in de middenberm van de Leidse Schouw tot stilstand
De politieauto kwam tegen een lantaarnpaal in de middenberm van de Leidse Schouw tot stilstand © MediaTV
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een vluchtauto is zaterdagavond ingereden op een politiewagen tijdens een achtervolging. Het politievoertuig knalde na de botsing in de middenberm van de Leidse Schouw in Alphen aan den Rijn op een lantaarnpaal terwijl de vluchtauto ervandoor ging.
De agenten snelden op het moment van de aanrijding achter een personenauto aan, die op de Elzenstraat een stopteken had genegeerd. De bestuurder van het voertuig reed volgens de politie met hoge snelheid door Alphen en vermoed werd dat de bestuurder onder invloed van lachgas was.
Een woordvoerder van de politie zegt dat de achternagezeten auto tijdens de achtervolging plotseling van richting veranderde op de Leidse Schouw en vervolgens inreed op de politieauto. De agenten die in de gesneuvelde politiewagen zaten, raakten lichtgewond bij het ongeluk.

Twee inzittenden spoorloos

In Koudekerk aan den Rijn, een paar kilometer van de Leidse Schouw vandaan, wisten gealarmeerde collega's van de gecrashte agenten de vluchtende auto alsnog klem te rijden op de J.G. van der Stoopweg.
De inzittenden namen de benen en verstopten zich op bedrijventerrein Hoogewaard. De politie meldt dat één persoon, een 19-jarige jongeman uit Alphen aan den Rijn, tijdens de daaropvolgende zoekactie is aangehouden. Van de twee anderen ontbreekt ieder spoor.
Tegen de bestuurder van de auto wordt aangifte van poging doodslag gedaan.