Mart Hoogkamer feliciteert Walter Schrader als Leidse 'Persoon van het Jaar'

Mart Hoogkamer
Mart Hoogkamer © Videoclip NRGY Music
LEIDEN - De Leidse zanger Mart Hoogkamer vraagt zijn fans te stoppen met de campagne die ervoor moet zorgen dat hij om middernacht meer stemmen heeft dan de onlangs gepensioneerde huisarts Walter Schrader bij de verkiezing 'Persoon van het Jaar' van het Leidsch Dagblad.
Volgens mediapartner Sleutelstad gaan de twee gaan redelijk gelijk op in de verkiezing en dat is vooral te wijten aan campagnes die door de achterban van de twee worden gevoerd. Daar is ook kritiek op, vooral van mensen die vinden dat de campagne van Hoogkamer misplaatst is. Dit omdat de verdiensten van Schrader maatschappelijk gezien meer impact hebben. Hij voorzag tienduizenden mensen in Afrika van een coronavaccin en is ondanks zijn pensioen bezig met het bestrijden van klimaatverandering. Mart Hoogkamer scoorde afgelopen zomer een grote hit met het nummer 'Zwemmen in Bacardi Lemon'.
Hoogkamer zelf is het wel eens met de kritiek. 'Lieve volgers, ik krijg nu zoveel privéberichtjes over Walter dat het mij beter lijkt om te stoppen met deze stemcampagne! Wat ik zag als een grapje, wordt nu wel erg serieus genomen. Ik als trotse Leidenaar was trots dat ik genomineerd was voor Leidenaar van het jaar. Walter gefeliciteerd', aldus de zanger op zijn Facebookpagina. En die oproep valt dan weer wel goed bij velen, onder andere bij Walter Schrader.
Walter Schrader in zijn spreekkamer
Walter Schrader in zijn spreekkamer © Robbert van Cleef

Schader bedankt Mart

'Dank Mart, voor de felicitaties, ik ben ook trots op Leiden, en zie dat Leiden ook trots mag zijn op jou. twee keer Ahoy is super, hopelijk gooit COVID geen roet in het eten. Vanaf nu zal ik jouw carrière volgen. Muziek betekent heel veel voor me, zeker het Nederlands Levenslied', schrijft Schrader op de Facebookpagina van Mart Hoogkamer.