Staking bij Heineken opgeschort, maandag eerst overleg

Werknemers van Heineken staken voor een betere cao
Werknemers van Heineken staken voor een betere cao © Omroep West
ZOETERWOUDE - De aangekondigde staking bij Heineken gaat aankomende maandag niet door. Vakbond FNV gaat in op een uitnodiging van de biergigant om te praten over een nieuwe cao voor de 1250 mensen die in Nederland werken in een brouwerij. Dat meldt FNV. Maandagmiddag gaan beide partijen met elkaar om tafel.
Het personeel van de brouwerijen in Zoeterwoude, Den Bosch, Wijlre en Bunnik heeft afgelopen vrijdag voor het eerst in 25 jaar officieel het werk neergelegd uit onvrede. De medewerkers konden zich niet vinden in het eindbod van de Heineken voor een nieuwe cao. Ook woensdag werd het werk al door tientallen actievoerders stilgelegd.
Volgens FNV-bestuurder Niels Suijker heeft Heineken 'onder druk van onze acties zijn slechte eindbod gelukkig ingetrokken'. Suijker ziet voldoende aanleiding om weer in gesprek te gaan met de directie en 'hen de kans te geven om er met ons uit te komen'. Als de gesprekken maandag niet leiden tot een beter bod van Heineken, dan gaat de staking dinsdag alsnog door, dreigt FNV.