Utrechtsebaan stad-uit dicht, stad-in weer open

De renovatie van de Utrechtsebaan is begonnen
De renovatie van de Utrechtsebaan is begonnen © Omroep West
DEN HAAG - De renovatie van de Utrechtsebaan (A12) is maandagochtend begonnen, waardoor het de komende maanden niet mogelijk is om de weg de stad uit te gebruiken. Vanwege de voorbereidingen op de renovatie was de Utrechtsebaan dit weekend in beide richtingen dicht, maar vanaf maandagochtend kan je de stad wel weer via de A12 inrijden.
De verwachting is dat de Utrechtsebaan tot zeker half mei 'stad-uit' is afgesloten. In die periode kan je de stad dan niet meer uit via de A12 vanaf het Malieveld. Op enkele weekendafsluitingen na blijft de A12 de stad in wel gewoon open.
Maandagochtend wordt het asfalt van de weg afgeschraapt. 'Dat doen we om bij de betonnen ondervloer te komen zodat we die kunnen inspecteren op schades en die vervolgens te herstellen', legt projectleider Mike Gerrits uit in West Wordt Wakker. 'We hebben zoveel mogelijk geprobeerd vooraf slechte plekken te ontdekken, maar je kunt niet alles zien. Met name de bewapening in het beton maakt dat je niet in het beton kan kijken, dat kan je dus pas zien als het asfalt eraf is.'

Jaren zeventig

Het beton van de Utrechtsebaan is uit de jaren zeventig, het asfalt is zo'n vijftien jaar oud. 'Het is voor Den Haag het grootste project op dit moment', vertelt Gerrits. 'Het is een enorme klus, maar het begin is in elk geval ontzettend goed gegaan.'
De ANWB verwacht dat de werkzaamheden vooral in Den Haag vertraging op gaan leveren. Maandagochtend viel de drukte, op een paar kleine vertragingen na, mee. Aangeraden wordt om ten tijde van de renovatie om te rijden via de N14 (S108) of via de Binckhorst door de Victory Boogie Woogietunnel (S107).
Omleidingen rondom Den Haag
Omleidingen rondom Den Haag © Gemeente Den Haag