Katwijks bouwbedrijf ontwerpt beschilderde werkschoenen voor minister Hugo de Jonge

Via de mobiele telefoon kijken mensen mee naar de overhandiging
Via de mobiele telefoon kijken mensen mee naar de overhandiging © KPM Groep
KATWIJK - Hugo de Jonge draagt altijd kenmerkende schoenen. Maar nu hij coronaminister af is en de komende drie jaar verantwoordelijk is voor woningbouw, kan hij die nette puntschoenen moeilijk op de bouwplaats dragen. Daar heeft bouwbedrijf KBM Groep uit Katwijk iets op bedacht: beschilderde werkschoenen.
Wat op oudejaarsdag begon als een spontaan idee, groeide uit tot een ludieke actie met een serieuze boodschap aan de nieuwe minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. 'Toen ik hoorde wie de nieuwe minister voor Wonen zou worden, dacht ik gelijk aan zijn kleurrijke en opvallende schoenen. Ik ging daarna op zoek naar een foto van een werkschoen en vroeg aan een kennis, die handig is met Photoshop, om in die lijn ook een veiligheidsschoen te ontwerpen', vertelt KBM-directeur Jan Bart van der Plas.
De foto werd door Van der Plas op zijn linkedInpagina geplaatst, met de tekst: 'Hugo je werkschoenen staan al klaar... Wij in onze sector, én de rest van Nederland, hopen dat je de woningbouw een flinke boost(er) gaat geven.' Van der Plas: 'Dit leverde mooie reacties op. De werkschoenen waren snel besteld en omdat kunstenaar Ruud de Wild bekend is om zijn kleurige schilderijen, heeft hij deze opvallende en unieke werkschoenen gemaakt.'
Deze maandag werden de schoenen door Jan Bart van der Plas in Den Haag overhandigd aan minister Hugo de Jonge:
Werkschoenen in 'Hugo de Jonge-stijl'