Politie dringend op zoek naar 'cruciale getuige' van fatale mishandeling Carlo op Mallorca

Bloemen voor de omgekomen Carlo Mallorca
Bloemen voor de omgekomen Carlo Mallorca © District8
WADDINXVEEN - In het onderzoek naar de dood van de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen, op het Spaanse eiland Mallorca, is de politie nog steeds dringend op zoek naar een mogelijk cruciale getuige. Herkenbare beelden van de man waren dinsdagavond te zien in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.
De getuige zou de mishandeling mogelijk ook gefilmd hebben. Maar ook als hij geen filmbeelden heeft, wordt hij beschouwd als een 'cruciale getuige', zei een woordvoerster van de politie in de uitzending. Zij benadrukt dat de persoon in de beelden geen verdachte is in de zaak.
Het delen van herkenbare beelden van een getuige is uitzonderlijk, geeft de politie toe. 'We weten dat het herkenbaar maken van zijn gezicht een inbreuk op zijn privacy is. Maar deze zaak heeft zo'n grote impact op de samenleving gehad, dat het Openbaar Ministerie tonen van de foto van de getuige gerechtvaardigd vindt', zei de politiewoordvoerster. Het OM heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaak.

Overleden in ziekenhuis

De 27-jarige Carlo werd op 14 juli 2021 rond 2.15 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie met een groep jongeren op de boulevard van badplaats El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Hij overleed een paar dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Afgelopen november vond de eerste zitting plaats voor vijf verdachten die betrokken zouden zijn bij de mishandeling. Twee van de verdachten mogen hun proces in vrijheid afwachten, de drie hoofdverdachten zitten nog vast. Vrijdag volgt de volgende regiezitting in deze zaak.